Macura o Flekenštajnovoj izjavi: Nadam se da je izvučeno iz konteksta

Tatjana Macura, iz Stranke moderne Srbije, odgovorila je na izjavu nemačkog političara Knuta Flekenštajna o, kako navodi "manje važnom delu opozicije".

Izvor: B92, Beta

Utorak, 26.11.2019.

21:36

Macura o Flekenštajnovoj izjavi: Nadam se da je izvučeno iz konteksta
Foto: Screenshot/ O2

"Nadam se da je ova izjava izvučena iz konteksta, loše prevedena, šta god... jer ako nije, plašim se da je 'manje važan deo opozicije' višak na sastanku u decembru", napisala je Tatjana Macura na svom profilu, pitajući se da li će na sastanku u decembru imati mesta za opoziciju koja ne spada u taj "najvažniji deo".

Nemački političar Knut Flekenštajn koji je u delegaciji Evropskog parlamenta učestvovao u međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije o poboljšanju uslova za slobodne i fer izbore, ne veruje da će do narednih izbora biti ostvaren pomak ako se, kako je naveo, najavažniji deo opozicije ne uključi u razgovore i ako vladajuća većina ostane nefleksifibilna.

"Srednjoročno gledano, vidim priliku da se srpski parlament organizuje na takav način da i opozicija može da da doprinese parlamentarnom radu. Kratkoročno, do narednih izbora, to će biti veoma teško ako najvažniji deo opozicije ne bude učestvovao u razgovorima a većina valdajuće partije ostane nefleksibilna", rekao je Flekenštajn za portal Međunarodna politika i društvo, i dodao:

"Na taj način", naglasio je, "neće biti zajedničkog rešenja, u kratkom roku, za naredne izbore".

Flekenštajn je rekao da se mora biti oprezno da se ne pomogne jednoj strani.

"Moramo biti veoma pažljivi šta govorimo jer ne želimo da pomognemo jednoj strani da pobedi. Cilj nam je da doprinesemo normalnom poslovnom odnosu između opozicije i vladajuće stranke kako bismo pomogli da se primene fer uslovi za izbore u Srbiji", rekao je.

Ipak, Macura se pita kako izgleda podrška, ako je ova njegova izjava neutralna.

"Pitam se kako izgleda podrška, ako je ova izjava neutralna?", navodi Macura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: