Ugljanin poručio međunarodnoj zajednici: Na Sandžak nijedna država ne polaže pravo

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin smatra da su Srbija i Crna Gora izgubile kredibilitet da dalje vladaju Sandžakom.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2019.

12:39

Ugljanin poručio međunarodnoj zajednici: Na Sandžak nijedna država ne polaže pravo

On je na skupu te partije "Sandžak naša kuća" u Novom Pazaru pozvao Evropsku uniju, Savet Evrope, OEBS i druge međunarodne organizacije da organizuju međunarodnu konferenciju, kako bi se rešio status Sandžaka.

"Ugljanin je poručio međunarodnoj zajednici da ispred nje postavlja pitanje rešavanja teritorijalnog spora u vezi sa teritorijom Sandžaka na koju nijedna država ne polaže pravo osim građana Sandžaka", saopšteno je iz SDA Sandžaka.

U saopštenju se navodi da je Ugljanin na skupu pozvao sve građane Sandžaka da podrže borbu te partije i da se zajedno izbore za "slobodu i prava svog naroda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: