Udruženja građana traže donošenje zakona o ograničavanju rijaliti programa

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštilo je da je 42.852 građanina zvanično predložilo donošenje zakona za ograničavanje rijaliti programa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2019.

14:31

Udruženja građana traže donošenje zakona o ograničavanju rijaliti programa

Predlog zakona predviđa i uvođenje pola sata dečjeg kulturnog programa.

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti sprovelo je kampanju "U ime kulture" tokom koje su prikupljeni potpisi građana.

Udruženje je najavilo da će zahtev biti iznet i na protestu koji se organizuje u subotu 30. novembra u 16 sati ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije.

U saopštenju se navodi da "Narodna skupština ima ustavnu obavezu da odluči o predlogu građana", kao i da je to udruženje do sada podnosilo REM-u više prijava "u vezi nasilja i prebijanja žena u rijaliti programu, unošenja pištolja, vređanja po nacionalnoj osnovi, oralnog seksa na televiziji sa nacionalnom frekvencijom", a da REM osim u jednom slučaju, nije odgovarao na pritužbe.

"REM ne radi svoj posao. Dozvoljava kršenje propisa o zabrani promovisanja nasilja i mržnje. Jedini način da se spreči dalje kršenje zakona i vrati kultura na programe sa nacionalnom frekvencijom jeste usvajanje našeg predloga za usvajanje zakona za ograničavanje rijaliti programa. Tražimo od Maje Gojković da stavi na glasanje i predlog kojim vraćamo pola sata kulturnog programa za decu", navode iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Kako se navodi, to treba uraditi što pre budući da zbog najavljenih izbora za nešto više od mesec dana neće biti redovnog rada Skupštine Srbije.

Kako je najavljeno, u kampanji "U ime kulture" učestvuje i udruženje "Srbija u pokretu", kao i 20 organizacija i lokalnih timova sa preko 150 aktivista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: