Protesti u Libanu: Gorele zastave ispred američke ambasade VIDEO

Nekoliko desetina Libanaca demonstriralo je u blizini američke ambasade u Bejrutu protiv, kako su kazali, mešanja SAD u unutrašnja pitanja njihove zemlje.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.11.2019.

23:22

Protesti u Libanu: Gorele zastave ispred američke ambasade VIDEO
EPA-EFE/ NABIL MOUNZER

Protest je protekao bez incidenta, a oko zgrade američke ambasade, koja se nalazi u severoistočnom delu Bejruta, bile su raspoređene dodatne snage libanske vojske i policij, prenosi AP.

Agencija Anadolija je javila da su okupljeni uzvikivali:"Smrt Americi" i "Bejrut je slobodan", palili američke i izraelske zastave, kao i fotografije bivšeg američkog ambasadora Džefrija Feltmana.

U Libanu se od 17. oktobra održavaju demonstracije na kojima učesnici protesta zahtevaju da se stane na kraj korupciji i lošem upravljanju zemljom.

Demonstranti su osudili nedavnu izjavu Feltmana da se "demonstracije i reakcije libanskih lidera i institucija na njih, srećom podudaraju sa američkim interesima".

Premijer Libana Saad Hariri podneo je ostavku 29. oktobra, od kada nema napretka ka postizanju dogovora o novoj vladi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: