Iran obećao stroge kazne za organizatore protesta

Iran će strogo kazniti "plaćenike" uhapšene zbog talasa protesta i nasilja koji su pogodili zemlju posle povećanja cena goriva.

Izvor: B92

Nedelja, 24.11.2019.

16:54

Iran obećao stroge kazne za organizatore protesta
Ilustracija: Depositphotos/ fckncg

To je saopštio visoki oficir Revolucionarne garde.

Vlasti tvrde da su uspostavile mir posle višednevnih nereda koji su počeli 15. novembra, par sati nakon objave o povećanju cena goriva.

Agencija Fars, bliska iranskim konzervativcima, prenela je izjave policijskih zvaničnika da je "180 izgrednika identifikovano i uhapšeno".

"Naš odgovor će svakako biti proporcionalan njihovoj brutalnosti. Uhapsili smo sve lakeje i plaćenike i oni su priznali da su radili u službi Amerike, Monafegina i drugih", rekao je kontra-admiral Ali Fadavi, zamenik komandanta Revolucionarne garde.

"Monafegin", što na persijskom jeziku znači licemer, termin je koji iranski zvaničnici koriste za opozicionu grupu "Mudžahedini iranskog naroda", koja se nalazi u egzilu i odgovorna je za veliki broj napada u Iranu tokom osamdesetih godina. Teheran tu grupu smatra terorističkom.

"Sve smo ih uhapsili i, ako Bog tako želi, pravosuđe će ih osuditi na najvišu kaznu", rekao je admiral Fadavi. Nije poznat tačan broj uhapšenih zbog učešća u protestima u kojima je bilo više žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: