Zašto baš Putin?

Bivši ruski predsednik Boris Jeljcin video je u Putinu čoveka koji će nastaviti njegove liberalne reforme, kaže bivši rukovodilac administracije Kremlja.

Izvor: Sputnjik

Petak, 22.11.2019.

21:39

Zašto baš Putin?
Foto: EPA-EFE / ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/POOL

"Za Jeljcina je bilo važno to što je Putin iz druge generacije, jer se zemlja nije smela ostaviti onima koji su upravljali tokom Sovjetskog Saveza", rekao je bivši rukovodilac administracije Kremlja Valentin Jumašev tokom javnog intervjua u "Jeljcin centru" u Jekaterinburgu.

Valentin Jumašev, inače oženjen Jeljcinovom kćerkom Tatjanom, istakao je da je Jeljcinu bio važan karakter naslednika i da je u Putinu video čoveka koji je utemeljen i koji će moći da donosi ispravne odluke, kao i da nastavi liberalne reforme.

Jumašev je objasnio da je Jeljcin podneo ostavku pola godine pre redovnih predsedničkih izbora, da bi "Putinu dao foru protiv Primakova i Luškova, da bi imao mogućnost da sa većom garancijom pobedi na izborima“, prenosi Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: