EU osudila bombardovanje civila u Siriji: "Istražite posledice"

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federika Mogerini, osudila je sirijske snage i saveznike zbog bombardovanja civilnih meta u Siriji.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

20:58

EU osudila bombardovanje civila u Siriji:
Ilustracija: EPA-EFE/ ATEF SAFADI

Od bombi snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada i njegovih ruskih saveznika u sredu u provinciji Idlib poginuo je 21 civil, od čega desetoro dece, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Stav EU je da svi počinioci ratnih i zločina protiv čovečnosti moraju da odgovaraju za svoja dela. EU podseća sve strane u sirijskom sukobu da treba da poštuju međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava", upozorila je Federika Mogerini.

"Iako Evropska unija (EU) priznaje prisustvo terorističkih organizacija u regionu kako su naznačile UN, napadi sirijskih snaga i njihovih saveznika na važne civilne objekte, uključujući zdravstvene i obrazovne, neprihvatljivi su i treba da odmah prestanu", zahteva Mogerini u izjavi.

Visoke predstavnica EU je pozvala UN da detaljno istraže posledice napada u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: