Ruski MiG-ovi vežbali presretanje "uljeza"

Posada ruskih borbenih aviona uvežbavala je u petak tehnike presretanja uljeza i prisiljavanje na sletanje.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

16:06

Ruski MiG-ovi vežbali presretanje
Ilustracija: EPA-EFE/JAGADEESH NV

Posada borbenih aviona za presretanje s velike visine MiG-31 iz vazdušnog puka vazduhoplovnih snaga Centralne vojne oblasti i vazduhoplovne odbrane stacionirane u regionu Perm uvežbavala je tehnike presretanja uljeza u vazdušnom prostoru i njihovog prisiljavanja na sletanje, saopštila je kancelarija za saradnju za medije te oblasti.

"Posada MiG-31 otkrila je ulljeza koristeći svoje radare. Posada je identifikovala državnu pripadnost, tip i oznaku aviona koji nije odgovorio na zahteve presretača, koji je koristio identifikacioni sistem "prijatelj ili neprijatelj" i primenio metod uspostavljanja vizuelnog kontakta", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su, nakon presretanja uljeza, dva aviona MiG-31 uvežbavala tehniku bliskog prilaza uljezu sa obe strane i praćenje do najbliže piste za sletanje, prenosi Tas.

"Piloti su naizmenično preuzimali uloge presretača i uljeza, kako bi vežba bila što sličnija pravom borbenom okruženju", stoji u saopštenju.

Kako se navodi, u vežbi je učestvovalo više od 10 aviona i više od 300 pripadnika osoblja kontrole leta, kao i grupe za tehničku podršku i 30 komada zemaljske opreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: