"Ona ima svoje razloge": Moralesova ćerka odbila azil u Meksiku

Ćerka bivšeg bolivijskog predsednika Eve Moralesa, Evaliz Morales Alvarado, odbila je da napusti Boliviju i ode u Meksiko, preneo je bolivijski El Deber magazin

Izvor: Tanjug

Petak, 22.11.2019.

08:36

EPA/MArtin Alipaz

To je izjavila vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Karen Longarić, koja je kazala da je Evaliz odbila politički azil u Meksiku, prenosi Tas s.

"To je u potpunosti njena lična odluka. Ona ima svoje razloge koje ja ne mogu da komentarišem", rekla je Longarić.

Privremene bolivijske vlasti su ranije odobrile Evaliz, koja se trenutno nalazi u ambasadi Meksika, da napusti zemlju i garantovali joj bezbednost.

Evo Morales nalazi se u Meksiku gde je dobio politički azil, nakon što je podneo ostavku zbog višenedeljnih protesta organizovanih nakon predsedničkih izbora 20. oktobra.

Morales: Hoće da nas unište lažima

Bivši meksički predsednik koji se trenutno nalazi u Meksiku, Evo Morales, odbacio je navode da ga ruska vojska čeka u Boliviji.

"Oni pokušavaju da nas unište beskonačnim lažima i optužbama. Rekli su i da sam se već vratio u Boliviju, da su ruski vojnici u Boliviji i da čekaju da se vratim. Sada me u okviru kampanje optužuju za zločine i montiraju dokaze", napisao je Morales na svom Tviteru, prenosi Tas s.

Morales je 10. novembra podneo ostavku nakon višenedeljnih protesta organizovanih nakon predsedničkih izbora na kojima je on pobedio.

Nakon toga je otišao u Meksiko gde je dobio politički azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: