"Oni koji su za ukidanje takse jedu 'kraljev' hleb"

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Hardinaj je izneo ozbiljne optužbe protiv pristalica ukidanja takse na uvoz robe iz Srbije.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

23:39

Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

On je rekao da one koji se zalažu za ukidanju takse ili plaćaju iz Srbije ili imaju političku sudbinu vezanu za Srbiju.

"Nema logike da se kaže da taksa nije pomogla ekonomski razvoj Kosova. To je laž. Svaki Albanac koji govori protiv uvedene takse ili mu je politička sudbina nekako povezana sa Srbijom ili uzima novac od Srbije, nema druge. Novac iz Srbije je stigao. To je to", rekao je Hardinaj u intervjuu za RTV 21, prenosi KosovoOnline.

Na pitanje na koga se odnosi ova izjava, Haradinaj je ponovio “da onaj ko napada ima srpski novac ili mu je interes povezan sa Srbijom”.

"Ukidanje takse je predaja, predajete se kao zemlja. Time Srbiji kažete, bezuslovno ćemo to učiniti samo da se ponovo vratimo za pregovarački sto. Želim da kažem građanima Kosova da se paze takvih - pojeli su kraljev hleb - tako se o ovakvima nekada govorilo. Pazite ko pokušava da ukine taksu jer to je kraljev hleb ili novac", rekao je Hardinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: