Kurtijeva poruka Tačiju: Ostavka ili smena

Lider pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti izjavio je da bi s novom vladom Kosovo trebalo da dobije i novog predsednika.

Izvor: RTS, Tanjug

Petak, 22.11.2019.

11:27

Kurtijeva poruka Tačiju: Ostavka ili smena
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Aljbin Kurti je, govoreći o predsedniku Hašimu Tačiju, rekao da bi trebalo da podnese ostavku, jer bi u protivnom mogao da bude smenjen, preneo je RTS.

U emisiji "Otvoreno" albanske TV stanice Top čenel, Kurti je naveo da je za učešće na sastanku u Draču trebalo da zatraži saglasnost novog vladinog kabineta, kao i poslovne zajednice.

Govoreći o razmeni teritorija, kazao je da na Kosovu ima mnogo političara koji razgovaraju o razmeni teritorija "odustajući od severa", ali da Albanci nisu spremni "da daju Mitrovicu zarad nacionalnog ujedinjenja".

"Ne odustajemo od ujedinjenja, nismo promenili koncept, ali jesmo način i strategiju, napravili smo političku računicu", rekao je Kurti i još jednom ponovio da je lično protiv balkanskog "mini-Šengena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: