Kako je "Lav Gnjilana" dospeo na Kosovo? FOTO

Lav koji je nalazi u kavezu restorana u selu Džeger u opštini Gnjilane najverovatnije je ilegalno stigao na Kosovo, kaže advokat Arianit Koci.

Izvor: Kosovo online

Petak, 22.11.2019.

09:11

Kako je
Tony Lewis/Stringer/getty images/Ilustracija

Koci je napisao na svom Fejsbuk profilu da je dovođenje lava u suprotnosti sa članom 10 Zakona o brizi životinja, navela je Gazeta Ekspres.

"Lav Gnjilana, kako ga kolokvijalno zovu, doveden je u suprotnosti sa Zakonom o brizi životinja, koji izričito zabranjuje uvoz, prodaju ili uzgoj agresivnih životinja, jer to može da predstavlja rizik za bezbednost i zdravlje ljudi", napisao je Koci, a prenosi Kosovo online.

On je zatražio da se lav hitno oduzme, a reagovala je i Fondacija za prava životinja.

Fondacija traži od države i međunarodnih organizacija da intervenišu kako bi lava deportovali iz zemlje.

"Advokati Fondacije za prava životinja preispitaće važeće zakone i preduzeće mere koje su u najboljem interesu lava što je pre moguće. Držanje životinja na taj način i njihovo ilegalno dovođenje, pokazuje koliko je država slaba u nadgledanju takvih situacija. Nadamo se da će i međunarodne organizacije obratiti pažnju na ovaj slučaj", piše u njihovom odgovoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: