Brnabić sa Pendarovskim: Odnosi Srbije i S. Makedonije veoma dobri

Premijerka Brnabić razgovarala je u Beogradu sa predsednikom S. Makedonije Stevom Pendarovskim o bilateralnim odnosima i evropskim integracijama.

Izvor: B92

Petak, 22.11.2019.

19:50

Brnabić sa Pendarovskim: Odnosi Srbije i S. Makedonije veoma dobri
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ jd

"U razgovoru je istaknuto da su odnosi Srbije i Severne Makedonije veoma dobri. Obe zemlje dele zajednički cilj o pristupanju Evropskoj uniji. Takođe, dve zemlje opredeljene su za dalje jačanje sveukupne saradnje, a posebno ekonomske.

Brnabićeva i Pendarovski složili su se da je inicijativa o formiranju takozvanog "malog Šengena" od velikog značaja za dalje jačanje saradnje u regionu Zapadnog Balkana.

Premijerka je istakla da je regionalna saradnja na vrhu liste prioriteta spoljne politike Srbije i da je zemlja posvećena unapređenju stabilnosti i ekonomskog napretka regiona.

Na sastanku je bilo reči i o inicijativi za otvaranje Srpskog kulturnog centra u Skoplju, kao mesta koje će još jače povezati dve zemlje i dva naroda i ojačati prijateljstvo i saradnju kroz kulturnu razmenu, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: