Kim Džong Un odbio poziv lidera Južne Koreje

Severna Koreja odbila je poziv za lidera Kim Džong Un-a da sledeće nedelje prisustvuje planiranom samitu u Seulu sa zemljama jugoistočne Azije (ASEAN).

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.11.2019.

10:31

Kim Džong Un odbio poziv lidera Južne Koreje
Depositephotos: bedobedo

Razlog odbijanja poziva je obrazložen sa "sada nije vreme" zbog zategnutih veza, preneli su danas severnokorejski mediji. Poziv Kimu uputio je južnokorejski predsednik Mun Džae In 5. novembra, prenosi Rojters.

Sledeće nedelje u Busanu u Južnoj Koreji će se održati sastanak lidera zemalja ASEAN kako bi se obeležila 30 godišnjica te organizacije i tim povodom Mun je pozvao Kima.

Kako je prenela severnokorejska KCNA agencija, Severna Koreja je zahvalila na pozivu i zatražila od Južne Koreje da razume da "ne može da nađe nijedan legitimni razlog za Kima da učestvuje".

"Zbunjujuće je što su predložili razgovor o međukorejskim odnosima na tako neprikladnom multilateralnom mestu, čak i nakon što su doživeli neuspehe oslanjajući se toliko na SAD", navodi KCNA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: