Vučić: Pitam ruske prijatelje - Zašto?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da ruski obavestajac Georgi Kleban više nije na teritoriji Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.11.2019.

21:25

Vučić: Pitam ruske prijatelje - Zašto?
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

On je poručio da je siguran da je predsednik Vladimir Putin nije bio obavešten o ovom delovanju, i da Srbija ima prijateljske odnose s Ruskom Federacijom.

On je ponovio da Srbija ne zaboravlja šta je Putin učinio za Srbiju u međunarodnim organizacijama, ni podršku u opremanju vojske.

Podsetio je i da je Srbija jedina nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, nije glasala protiv interesa RF, da jedina odrzava vojne vezbe sa ruskom vojskom i da ničim nije ugrozila prijateljstvo sa Rusijim.

"Zato pitam ruske prijatelje, a pitao sam i danas ambasadora, Bocan Harčenka: Zašto? Nisam video nikakvu logiku u svemu ovome", rekao je Vučić.

On je večeras ponovio čvrstu opredeljenost Srbije za vojnu neutralnost i poručio: "Srbija neće u NATO".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: