Od izmena zakona bitnije kako će se sprovoditi

Beograd -- "Od izmena postojećih izbornih zakona mnogo je značajnije na koji način će se oni sprovoditi i da li ćemo imati zaokret ka poštovanju propisa".

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Roibu
Ilustracija: Depositphotos/ Roibu

To je izjavio direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, koji za Blic" kaže da dijalog sa evropskim posrednicima nije tehnički, već suštinski proces i da je bitna praksa.

Poenta dijaloga nije izlazak ili neizlazak opozicije na izbore, već skretanje pažnje na izborne uslove koji nisu adekvatni i na odredjen nivo političke krize koja očigledno postoji u Srbiji, a koja se u jednom delu ogleda u odluci dela opozicije da bojkotuje izbore, rekao je Antonijević.

Mislim da je bitnije, navodi on, govoriti koja su to pravila koja se krše, a na to fokus stavlja i Evropski parlament.

"Format razgovora je takav da ne bi trebalo da se iznose detalji, ali mogu da kažem da se očigledno prepoznaje medijski prostor koji nije funkcionalan, potreba da se svim političkim akterima obezbedi jednak pristup medijima, teške kampanje koje se vode protiv pojedinaca... Postoje obaveze koje su propisane Zakonom o javnom informisanju i REM-a da na to reaguju", kazao je Antonijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 124 idi na stranu