Od izmena zakona bitnije kako će se sprovoditi

"Od izmena postojećih izbornih zakona mnogo je značajnije na koji način će se oni sprovoditi i da li ćemo imati zaokret ka poštovanju propisa".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.11.2019.

07:41

Od izmena zakona bitnije kako će se sprovoditi
Ilustracija: Depositphotos/ Roibu

To je izjavio direktor Fonda za otvoreno društvo Milan Antonijević, koji za Blic" kaže da dijalog sa evropskim posrednicima nije tehnički, već suštinski proces i da je bitna praksa.

Poenta dijaloga nije izlazak ili neizlazak opozicije na izbore, već skretanje pažnje na izborne uslove koji nisu adekvatni i na odredjen nivo političke krize koja očigledno postoji u Srbiji, a koja se u jednom delu ogleda u odluci dela opozicije da bojkotuje izbore, rekao je Antonijević.

Mislim da je bitnije, navodi on, govoriti koja su to pravila koja se krše, a na to fokus stavlja i Evropski parlament.

"Format razgovora je takav da ne bi trebalo da se iznose detalji, ali mogu da kažem da se očigledno prepoznaje medijski prostor koji nije funkcionalan, potreba da se svim političkim akterima obezbedi jednak pristup medijima, teške kampanje koje se vode protiv pojedinaca... Postoje obaveze koje su propisane Zakonom o javnom informisanju i REM-a da na to reaguju", kazao je Antonijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: