Lavrov: Ankara neće obnavljati vojne operacije u Siriji

Ruski ministar spoljnih poslova izjavio je da je Ankara uverila Moskvu da ne planira da ponovo pokrene vojnu operaciju "Izvor mira" na sevroistoku Sirije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.11.2019.

11:57

Lavrov: Ankara neće obnavljati vojne operacije u Siriji
Getty images/Alexandra Beier

"Došlo je do kontakta izmedju predstavnika turske vlade i našeg ambasadora i oni su uverili našeg izaslanika da je to nesporazum i da niko u Ankari nije doveo u pitanje posao koji je obavila Rusija", rekao je Lavrov.

"Niti je gospodin Čavušoglu, moj kolega i prijatelj, niti je gospodin (portparol turskog predsednika Ibrahim) Kalin govorio o bilo kom nastavku operacije 'Izvor mira'", dodao je.

On je rekao i da je povlačenje kurdskih ekstremista na sevroistoku Sirije gotovo završeno.

Podsećanja radi, turska državna agencija Anadolija prenela je u ponedeljak izjavu turskog ministra inostranih poslova Mevluta Čavušoglua da će Ankara pokrenuti novu vojnu operaciju na severoistoku Sirije ukoliko to područje ne bude "očišćeno od terorista".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: