Rama "vratio Kosovo" van Srbije

Nekoliko sati nakon objavljivanja mape na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije i oštrih reakcija iz Prištine, albanski premijer korigovao video.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.11.2019.

12:56

Rama
Foto: EPA/ CYRIL ZINGARO

Edi Rama je video zapis ispravio na svom Fejsbuk nalogu, ali se nije oglasio tim povodom, iako se to od njega očekivalo.

Prištinska Gazeta Expres piše da je u nekoliko puta pokušala da dobije Ramin komentar, ali da niko i iz njegovog kabineta nije bio dostupan.

Expres piše da je video u kojem je prikazana mapa kosovske teritorije u granicama Srbije na zvaničnoj fejsbuk stranici albanskog premijera stajala duže od pet sati.

Rama je mapu objavio u okviru video zapisa o albanskim investicijama u vodosnabdevanje.

Objavljivanje mape izazvalo je oštre reakcije u Prištini i u Tirani, gde je, inače, albanski premijer poslednjih sedmica pod velikom pritiskom zbog priključenja Albanije balkanskom "mini Šengenu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: