Nemačka direktno "prozvala" Dodika

Izaslanstvo nemačke vlade i Bundestaga pozvalo vlasti u BiH da se hitno dogovore o rešavanju migrantske krize, pri čemu je direktno "prozvan" Dodik.

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2019.

11:09

Nemačka direktno
EPA-EFE/ Andrej Cukic

Kako je preneo hrvatski portal Index.hr, srpski član Predsedništva BiH, prma mišljenju Nemaca, odbija ponuđena rešenja.

Nemački tim u BiH je poslala kancelarka Angela Merkel sa zadatkom da proveri koji problemi sprečavaju delotvorniji nadzor nad migrantskom krizom u toj zemlji.

Ubrzo je postalo jasno da dogovora o tome nema na najvišem nivou, rekao je zastupnik u Bundestagu Kristian Šhmidt nakon sastanaka u Sarajevu, na kojem su bili i članovi Predsedništva BiH.

"Očekujemo da će u Predsedništvu BiH doći do usuglašavanja stavova... Očekujemo dogovor (u BiH) kako bismo mi mogli da damo pomoć, a očekujemo da tu saglasnost da Milorad Dodik", kazao je Šmidt, bivši savezni ministar.

Ranije je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić otvoreno optužio Dodika da opstruira sprovođenje svih mera za kontrolu ilegalnih migracija koje predloži Veće ministara jer mu to služi kao alat kojim pokušava da destabilizuje BiH.

Kao primer naveo je Dodikovo odbijanje da na nivou Predsedništva BiH da saglasnost za aktiviranje vojske kako bi ona pomogla policiji da nadzire granicu sa Srbijom i Crnom Gorom, a onemogućava i da policija Federacije BiH pomogne Graničnoj policiji u tom poslu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: