U kontejneru zamrzivaču na brodu pronađeno 25 osoba

Hag -- Holandske hitne službe u utorak uveče pružile su lekarsku pomoć grupi od 25 slepih putnika pronađenih u kontejneru zamrzivaču na brodu koji ide ka Engleskoj.

Izvor: Beta/AP
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ paulgrecaud
Ilustracija: Depositphotos/ paulgrecaud

Dva pronađena putnika prebačena su u bolnicu a ostalih 23 su odvedeni na "policijsku lokaciju", saopštila je holandska vanredna služba na svom vebsajtu.

Brod je išao iz holandske luke Vlardingen u Felikstou u Engleskoj, navodi se u saopštenju. Psi su upotrebljeni na brodu da tragaju da li ima još skrivenih putnika.

Holandska televizija NOS je izvestila, pozivajući se na neimenovanog predstavnika policije, da je brod zapravo trajekt koji je vraćen nazad u Vlardingen blizu Roterdama posle otkrića slepih putnka.

Kako je hitna služba prenela posada broda je javila da nema smrtnih slučajeva.

Ovo otkriće usledilo je gotovo mesec dana od kada je 39 vijetnamskih migranata pronađeno mrtvo u kamionu kontenjneru u engleskom gradu Grejsu. Policija je ustanovila da su oni stigli u kontejneru trajektom iz belgijske luke Zebruge u Englesku luku Purflit odakle je kontejner pokupio vozač kamiona. Taj vozač je optužen po 39 tačaka optužnice za ubistvo bez predumišljaja i udruživanje radi trgovine ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 579 idi na stranu