Talibani oslobodili Amerikanca i Australijanca nakon tri godine zatočeništva

Talibani objavili da su na jugu Avganistana danas oslobodili dvojicu taoca, Amerikanca i Australijanca, koji su više od tri godine bili zatočenici pobunjenika.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.11.2019.

11:06

Talibani oslobodili Amerikanca i Australijanca nakon tri godine zatočeništva
Depositephotos / zabelin

Predstavnik talibana je saopštio da su Amerikanac Kevin King i Australijanac Timoti Viks oslobođeni u provinciji Zabul u oblasti koja je većim delom pod kontrolom talibana.

Za sada nije poznato da li su Amerikanac i Australijanac, obojica profesori na američkom univerzitetu u Kabulu, predati predstavnicima avganistanske vlade, posrednicima ili američkim snagama, prenosi AP.

Oni su oslobođeni nekoliko sati nakon što je avganistanska vlada oslobodila trojicu talibanskih zatvorenika koji su prebačeni u Katar.

Ranije su talibani objavili da će trojica talibanskih zatvorenika koje je oslobodio Kabul biti razmenjeni za američkog i australijskog taoca.

Među trojicom talibanskih zatvorenika je i Anas Hakani, mlađi brat Siradžudina Hakanija koji predvodi zloglasnu mrežu "Hakani". Po svemu sudeći, talibani nisu hteli da oslobode dvojicu profesora dok ne dobiju dokaz da su njihovi ljudi stigli u Katar, primećuje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: