"Da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu": U Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" FOTO

Osnivač francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" naveo je na Instagramu da je u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo".

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2019.

19:40

Screenshot/TV Prva

"Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine. Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla", napisao je Gujon.

On je dodao da je "posle knjiga i časopisa, dokumentaraca i predavanja, ovo još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu".

Gujon je naveo i da se "odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj".
View this post on Instagram

Upravo je u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" èije smo štampanje podržali. Prièa prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraæa na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine. Ova romansirana drama je saèinjena od realnih dogaðaja i pokazaæe francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i èasopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava èuje svugde na Zapadu. Odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" se našao meðu najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj! Sve èestitke ekipi koja je radila na projektu, na èelu sa Nikolom Mirkoviæem. . . #arnogujon #gujon #solidaritekosovo #bienvenueaukosovo #dobrodoslinakosovo #strip #comicbook #kosovo #metohija #srbija

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: