Nakon vesti o polugoloj albanskoj pevačici i spotu na ostacima hrama SPC, Tači priča o religiji

U danu kada se digla prašina zbog albanske pevačice koja je polugola snimala spot u pravoslavnom hramu, oglasio se Hašim Tači i to baš o religiji.

Izvor: Kossev

Utorak, 19.11.2019.

08:30

Nakon vesti o polugoloj albanskoj pevačici i spotu na ostacima hrama SPC, Tači priča o religiji
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Naime, kosovski predsednik u ponedeljak je u Tirani izjavio da su verski poglavari na Kosovu izgradili mostove komunikacije i saradnje među njima i da tako šalju poruke o toleranciji i suživotu, a religiju stavljaju u službu mira na Kosovu, prenosi KoSSev.

Učestvujući na konferenciji "Religija kao instrument mira" koju je organizovao predsednik Albanije Ilir Meta, u saradnji sa Američkim državnim sekretarijatom, Tači je rekao da je Kosovo primer kako religija pomaže izgradnju i jačanje mira. Prema njemu, prvo dostignuće u tom pravcu je činjenica da tokom rata na Kosovu nije dozvoljeno da se upotrebi religija, a govoreći o periodu nakon rata, on je istakao ulogu religije u izgradnji mira i tolerancije, ali i u borbi protiv radikalnih i ekstremističkih elemenata.

Drugo, prema kosovskom predsedniku jeste da je Kosovo još od okončanja rata obuhvatilo religiju i verske poglavare u naporima za izgradnju mira i razumevanja među ljudima.

Treće, prema Tačiju, jeste da su verski poglavari na Kosovu izgradili mostove komunikacije i saradnje među njima.

"Tako šalju poruku o toleranciji i suživotu, a religiju stavljaju u službu mira na Kosovu", zaključio je Tači.

S druge strane, nepoštovanja imovinskih prava Srpske pravoslavne crkve, diskriminacija muslimanskih vernika pri zapošljavanju i oslobađanje optužbi imama osumnjičenih za raspirivanje verske i etničke mržnje neke su od tema koje su se našle u izveštaju Stejt Departmenta o verskim slobodama na Kosovu za 2018. godinu, naveo je KoSSev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: