Zeleno svetlo za Olivera Varhejija

Kandidat Mađarske za evropskog komesara za proširenje i susedstvo, Oliver Varheji, dobio je podršku Spoljnopolitičkog odbora Evropskog paralmenta.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.11.2019.

21:34

Zeleno svetlo za Olivera Varhejija
Foto: Tanjug/AP/Francisco Seco

Time se otvara put da nova Evropska komisija na čelu sa Ursulom fon der Lajen stupi na dužnost 1. decembra.

Varhelji je, kako prenosi Politico.eu, dobio "zeleno svetlo" članova Spoljnopolitičkog odbora EP pošto je dao uveravanja da će dužnost obavljati nezavisno od stavova koje zastupa mađarski premijer Viktor Orban.

"Neću biti vezan, niti pod uticajem bilo koje izjave ili pozicije bilo kog premijera bilo koje zemlje ili bilo kog predstavnika bilo koje vlade", napisao je Varheji u odgovorima na dodatna pitanja poslanika odbora.

Varheji je saslušan prošle nedelje pred istim odborom EP, ali je na inicijativu socijaldemokrata i liberala odlučeno da će morati da odgovori na dodatna pisana pitanja pre nego što dobije "zeleno svetlo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: