Irak: Blokirani svi putevi ka glavnoj luci

Demonstranti na jugu Iraka blokirali su u ponedeljak puteve koji vode ka glavnoj luci, dok je Centralna banka smanjila radno vreme zbog protesta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

19:23

Irak: Blokirani svi putevi ka glavnoj luci
Ilustracija: Depositphotos/ doglikehorse

Oni su presekli puteve ka aerodromu i blokirali puteve ka luci Um Kasr, preko koje se obavlja najveći deo uvoza u zemlju, rekli su zvaničnici Basre, prenosi AP.

Kako se navodi, to je drugi put da se luka blokira od početka protesta 1. oktobra, kada su nezadovoljni Iračani, uglavnom mladi, izašli na ulice u znak protesta zbog korumpirane vlade, loše državne službe i manjak radnih mesta.

U međuvremenu, skraćeno je radno vreme zaposlenima u Centralnoj banci u Bagdadu zbog protesta.

U protestima održanim u nedelju, povređena su dva demonstranta nakon što je policija ispalila suzavac na demonstrante koji su se nalazili nedaleko od Centralne banke u centru Bagdada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: