Putin informisao Makrona o predaji ukrajinskih brodova Kijevu

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom s francuskim kolegom Emanuelom Makronom o situaciji u Ukrajini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

16:34

Putin informisao Makrona o predaji ukrajinskih brodova Kijevu
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN POOL

"Vladimir Putin je informisao predsednika Francuske da je u vodama Crnog mora održana predaja tri vojna broda ukrajinskim predstavnicima koji su bili umešani u provokaciju u području Kerčkog moreuza", navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi Sputnjik.

Kako se navodi, tokom razgovora je glavna pažnja bila posvećena situaciji u Ukrajini, uzimajući u obzir pripremu samita u normandijskom formatu koji će, kako se očekuje, biti održan 9. oktobra u Parizu.

"Obe strane su naglasile da takvi susreti treba da omoguće brzu i punu realizaciju Minskih sporazuma", dodali su u Kremlju.

Šefovi država su razgovarali i o situaciji u Siriji i o pitanjima bilateralne saradnje.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da je Moskva predala ukrajinskoj strani tri broda ukrajinske mornarice koji su zadržani prošle godine u blizini Kerčkog moreuza zbog povrede ruske granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: