Zatvorenik o robiji u Sarajevu: Ovo je Aušvic; Direktor: Nije ti ovo letovalište

U novinsku redakciju stiglo je anonimno pismo o teškim uslovima izdržavanja kazne u sarajevskom zatvoru. Direktor ustanove poručio da zatvor nije letovalište.

Izvor: klix.ba

Ponedeljak, 18.11.2019.

13:46

Zatvorenik o robiji u Sarajevu: Ovo je Aušvic; Direktor: Nije ti ovo letovalište
Ilustracija: Depositphotos/lufimorgan

Osuđenik se u anonimnom pismu, pristiglom na adresu redakcije Klix.ba, požalio na teško izdržavanje kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo, napomenuvši da se prostorije pretresaju i tokom dana i noći, da su zatvorenici 24 sata pod video-nadzorom i da se oseća kao da je u Aušvicu.

Navodi i kako su u stalnom strahu jer se i tokom noći vrše pretresi ćelija i kako se za to koriste psi obučeni za pronalazak droge i psi obučeni za napad. Napisao je kako su osuđenicima osujećene mogućnosti da vreme izdržavanja zatvorske kazne koriste u medicinskim ustanovama.

"Kada vas vode u bolnicu, vežu vam i noge i ruke, tako da vas blamiraju pred ljudima i lekarima", navodi se u pismu.

Direktor tog zavoda Faruk Zubčević nije ništa negirao. Naprotiv, uvedene sigurnosne mere okarakterisao je kao neminovnost, da bi svi bili sigurni, i osuđenici, i pritvorenici, ali i čuvari.

"Nije zatvor letovalište", poentirao je direktor Zubčević, prenosi Kliks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: