"Politika koju Srbija vodi nije dobra"

Predsednik hrvatskog parlamenta Gordan Jandroković smatra da aktuelna politika Srbije nije dobra i da ne koristi poboljšanju odnosa dveju država.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.11.2019.

11:15

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC/ nr

Jandroković je, uoči komemoracije u krugu vukovarske bolnice, novinarima rekao da smatra da "Srbija mora ispoštovati sve svoje obaveze" po pitanju nestalih.

"Srbija će morati da otvori arhive i pokaže šta se događalo. Ova politika koju Srbija vodi nije dobra i ne koristi poboljšanju odnosa dveju država", rekao je Jandroković.

Upitan da li će Hrvatska blokirati Srbiju na putu njenog članstva u EU, Jandroković je rekao da je pregovarački put Srbije "jako dug" i da misli da će tokom narednih godina doći do svega toga što je naveo.

Upitan da komentariše to što je lider SDSS Milorad Pupovac na Memorijalnom groblju položio venac juče, te da se, kako je rekao, poklonio hrvatskim i srpskim žrtvama, Jandroković je kazao: "Koliko sam video, gospodin Pupovac je juče bio u Vukovaru i iskazao je poštovanje na svoj način".

Jandroković nije propustio priliku da kaže da je "Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije".

"Hrvatska je bila žrtva velikosrpske agresije. Da nije bilo Miloševićeve politike, ratovi se ne bi dogadjali i ne bi bilo velikosrpske agresije, ali je bilo. To je istorijska činjenica", rekao je i dodao da je Hrvatska pobedila u Domovinskom ratu.

Misli, kazao je, da Hrvatska na to treba da bude ponosna. "Mislim da moramo da štitimo tu svest i medju mladim naraštajima. Moramo se sećati žrtava i moramo iskazivati poštovanje tim žrtvama", kazao je Jandroković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: