Problem migranata - ostaju u Sarajevu?

Vlada Kantona Sarajevo održaće hitnu sednicu o migrantskoj krizi.

Izvor: Avaz.ba
Podeli
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR
Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Sednica je zakazana radi realizacije skupštinskih zaključaka donesenih na inicijativu zastupnice Bilsene Šahman na 14. radnoj sednici, a koji su se odnosili na rešavanje pitanja smeštaja migranata na području Kantona Sarajevo.

Kako je planirano, na hitnu sednicu Vlade KS bit će pozvani policijski komesar KS Nusret Selimović i svi načelnici opština s područja Kantona, prenosi Avaz.ba.

Zastupnici Skupštine KS na sednici održanoj krajem oktobra naložili su MUP-u KS da odmah zatraži informacije od Ministarstva sigurnosti BiH u vezi s predlogom da se migranti smeste u neperspektivne kasarne na području KS (Blažuj, Rajlovac i Semizovac) te obavesti lokalne zajednice.

Vladi je na istoj sednici naloženo i da obavesti Veće ministara BiH i Operativni štab za migracije, kao i federalnog premijera Fadila Novalića da se suzdrže od bilo kakvih daljnjih aktivnosti bez zvanične komunikacije s institucijama KS.

Istovremeno, zaključeno da će, ako se ukaže potrebnim, Vlada KS imenovati posebnog poverenika za ova pitanja koji će redovno izveštavati Vladu i Skupštinu KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 174 idi na stranu