Višesatna drama: Naoružani policajac se povukao u stan, roletne spuštene FOTO/VIDEO

Beograd -- U Ulici vojvode Vlahovića u Beogradu, muškarac za koga se sumnja da je naoružan, zabarikadirao se u stan, potom pretio skokom, a onda se povukao.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tanjug/Youtube
Tanjug/Youtube

Kako prenosi RTS, muškarac je sada ponovo ušao u stan, roletne na prozorima su spuštene, a povukao se i pregovarački tim.

Ranije danas, u Ulici vojvode Vlahovića naoružani muškarac zatvorio se u stan u zgradi.

Oglasio se i MUP: Reč je o policajcu. Beogradski mediji preneli su ranije da on preti da će se ubiti. Brojne policijske ekipe, Hitna pomoć, vatrogasci, kao i specijalni pregovarački tim MUP-a poslati su na mesto zbivanja odmah.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o policajcu B. S. (42).

Muškarac je u jednom trenutku, kako javlja izveštač Tanjuga, s terase stana viknuo da neće nikoga da vidi, posle čega je policija zamolila medijske ekipe da se pomere.

Iako su medijske ekipe, na njegov zahtev, udaljene od zgrade oko 200 metara, policija je ponovo zatražila od predstavnika medija da se dalje povuku iz bezbednosnih razloga.

Nakon što su se mediji dalje povukli, muškarac je izašao ponovo i nastavio razgovore s policijom, javlja izveštač Tanjuga.

Kako pišu beogradski mediji, B.S. je u jednom trenutku umesto pretnji na terasi pušio cigarete i sunčao se dok su se policijske ekipe trudile da održe komunikaciju da bi se nemila situacija što pre okončala.

Kako je ranije danas saopštio MUP, supruga i sin muškarca koji se nalazi u stanu su nakon svađe izašli napolje.

Kako prenosi "Blic", muškarac je kroz terasu bacio službeni pištolj i opasač, ali pregovori s njim još traju jer nije poznato da li kod sebe ima još oružja.

Foto: Darko Jevtić/TV Prva
Foto: Darko Jevtić/TV Prva

Kako javlja reporter "Blica", naoružani muškarac je izašao skoro potpuno nag na terasu, a onda skočio na susednu, za to vreme preteći okupljenim novinarima da će pucati na njih. Nedugo zatim, policija je sve okupljene udaljila stotinak metara dalje, iz bezbednosnih razloga.

Drama se odvija u Ulici vojvode Vlahovića 53.

Nakon prvobitnih nepotvrđenih informacija da se radi o policijskom službeniku i da je možda za taoca uzeo svoje dete, oglasio se i MUP, koji je u saopštenju naveo da se policijski službenik danas, nakon svađe sa suprugom, zaključao u stanu u beogradskoj ulici vovode Vlahovića.

Foto: Darko Jevtić/TV Prva
Foto: Darko Jevtić/TV Prva

Supruga i sin su nakon svađe izašli iz stana, a pripadnici Pregovaračkog tima trenutno pokušavaju da uspostave kontakt sačetrdesetdvogodišnjim muškarcem.

Foto: Darko Jevtić/TV Prva
Foto: Darko Jevtić/TV Prva

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Pregovaračkog tima MUP angažovani na rešavanju situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu