La Paz odsečen - građani u redovima za hranu i plin

Žitelji La Paza čekaju u redovima na ulici kako bi nabavili životne namirnice i plin, dok se blokada saobraćajnica u zemlji nastavlja.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.11.2019.

17:34

La Paz odsečen - građani u redovima za hranu i plin
EPA-EFE/Rodrigo Sura

Pristalice proteranog predsednika Eva Moralesa nastavljaju da blokiraju glavne saobraćajnice u zemlji zbog čega je gradskom stanovništvu onemogućeno snabdevanje sa seoskih farmi.

Zvaničnici kažu da je veliki teretni vojni avion Herkules sleteo juče u La Paz noseći mesne proizvode, prenosi Rojters.

Takođe, navode da je uspostavljen "vazdušni most" sa La Pazom i da će se obezbediti slična komunikacija i sa drugim velikim bolivijskim gradovima koji su zbog blokade puteva, odsečeni i ne mogu da se snabdevaju.

Bivši predsednik Evo Morales je podneo ostavku pod pritiskom početkom sedmice nakon nedelja protesta i nasilja posle izbora 20. oktobra koji su mu doneli pobedu pomračenu optužbama za prevaru.

Potom je u Meksiku dobio azil, a na vlast je stupila privremena samoproglašena predsednica Bolivije Đanin Anjes. Međutim, protesti Moralesovih pristalica su nastavljeni u većim gradovima Bolivije.

Od početka krize u Boliviji poginulo je najmanje 23 ljudi, a 715 je povređeno u sukobima, saopštio je Međuamerički komitet za ljudska prava, prenosi TAS S.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: