"Bez optimizma po pitanju Severne Koreje"

Japanski ministar odbrane Taro Kono rekao je američkom i južnokorejskom kolegi da smatra da niko ne treba da gaji optimizam po pitanju Severne Koreje.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 17.11.2019.

12:27

Ilustracija: Depositphotos/ bedobedo

On je to rekao na počeku trilateralnog sastanka ministara odbrane u Bangkoku, a nakon što su Vašington i Seul najavili planove o odlaganju vojnih vežbi kako bi ohrabrili obnovu zakočenih mirovnih napora, prenosi Rojters.

"Niko ne može da bude optimista povodom Severne Koreje. Severna Koreja je ove godine lansirala više od 20 raketa, uključujući i nove tipove balističkih raketa, kao i balističku raketa lansiranu sa podmornice" rekao je Kono.

"Nema razgovora dok SAD ne promeni politiku"

Severna Koreja saopštila je danas da neće započinjati razgovore o denuklearizaciji, dok se SAD ne odbace "neprijateljsku politiku" prema toj zemlji.

U saopštenju severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova, koje je prenela agencija KCNA, nedavno usvojena rezolucija SAD o ljudskim pravima u Severnoj Koreji predstavlja "političku provokaciju", prenosi Rojters.

Prethodno, Severna Koreja je ocenila kritike SAD prema toj zemlji, kao "neprijateljsku politiku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: