"Severna Makedonija u januaru postaje članica NATO"

Premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, najavio je njegova zemlja u januaru postati punopravna članica NATO.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.11.2019.

14:24

EPA-EFE/ Georgi Licovski

Zaev je rekao da će i Španija i Francuska uskoro ratikovati pristupni protokol.

On je na stranačkoj tribini u Velesu rekao da mu je u petak premijer Španije Pedro Sančes rekao da će brzo biti formirana nova tamošnja vlada posle izbora održanih 10. novembra.

"Španija će veoma brzo formirati vladu i ratifikovaće protokol za NATO što očekujemo. Krajem novembra Frnacuska će ga ratifikovati u Parlamentu, jer je Senat to već uradio. Tako će sve zemlje NATO ratifikovasti protokol", rekao je Zaev sinoć na tribini tokom stranačke kampanje "Na pravom putu".

Španija i Francuska su poslednje od 29 članica koje treba da ratifikuju protkol o pristupanju Severne Makdonije NATO-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: