Vasiljevićeva: Jugoslava Ćosića treba da bude sramota

Toliko je bio loše da je sam tražio da ga odvedu u bolnicu, rekla je o Vučićevom zdravstvenom stanju savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

Izvor: Pink

Nedelja, 17.11.2019.

21:24

Vasiljevićeva: Jugoslava Ćosića treba da bude sramota
Screenshot/TV Pink

Situacija je, kako kaže, danas malo bolja i nada se da će predsednik početi malo više da sluša lekare i uzima terapiju.

"Toliko je bio loše da je sam tražio da ga odvedu u bolnicu. Trčali smo po belom svetu u najgorim stanjima, ali je i sam shvatio u ovom slučaju da nešto nije u redu. Jutros smo saznali rezultate analiza, a dva dana je proveo na aparatima", rekla je savetnica predsednika.

Vasiljevićeva se osvrnula i na pojedine komentare o Vučićevom zdravlju.

"Ne znam šta se desilo da je ovo društvo postalo toliko jezivo. Veći deo javnosti je bio iskreno zabrinut, predsednik je dobio veliki broj poruka od svetskih predstavnika - Makrona, Dodika, premija Albanije, Boruta Pahora... Nadam se da je više gledao taj deo Srbije koji je bio iskreno zabrinut", navela je ona.

Ona je dodala da Jugoslava Ćosića treba da bude sramota zbog izjave "ukoliko je predsednik Srbije toliko osetljiv na profesionalna novinarska pitanja, možda ne bi trebalo da se bavi tim poslom".

"Da li pokušava da prikrije aferu, da podigne svoj rejting davajući preveliki značaj svojim novinarima, koji, podsećam, dolaze na naše konferencije za štampu od prvog dana, od 2012. godine, ne znam. Na novinarska pitanja njegove televizije Vučić uvek odgovara. Da li se to njima dopalo, ne znam. Da li je tim odgovorom matirao i Miodraga Sovilja i onoga ko je poslao da isprovocira predsednika – jeste. Vučić je odgovarao i na pitanja Krika i na pitanja Insajdera. Nije problem u težini pitanja, već u načinu na koji je postavljeno. To je ono što je bilo neprimereno. Nadam se da Sovilj ne razgovara tako sa roditeljima i da će shvatiti da može da bude i nezavisan i dobar novinar, ako se primereno ponaša", rekla je Vasiljevićeva gostujući u studiju TV Pink.

Vasiljevićeva je rekla da je Vučić superioran u odnosu na nameštena pitanja i smatra da nema pitanja na koje ne može da odgovori.

"Sovilj je očigledno došao nepripremljen, nije znao šta da pita tačno", dodala je ona i ocenila da je pokušao da isprovocira reakciju predsednika Srbije da refleksno odgurne telefon i da dođe do kontakta.

"Vučiću sam rekla da ja takve stvari, ako ću biti savetnik za medije, više neću dozvoliti. Takve stvari se ne rade. Probajte da na tu udaljenost priđete Makronu ili nekom drugom predsedniku", navela je.

Kako je dodala, takve situacije neće se dozvoljavati.

"Novinari će moći da postave pitanje, ali ne da rade intervju na konferenciji za novinare", dodala je ona i istakla da bi najviše volela da je Sovilj najveći problem i da bi to bila najbolja vest za Srbiju.

Vasiljevićeva je navela da svi novinari imaju isti tretman na konferencijama za medije.

"Vučić voli da odgovora na njihova pitanja, jer na taj način pokazuje i koliko su ona besmislena i koliko su ispolitizovana", istakla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: