Nasilje kod granice sa SAD, jedan napadač ubijen

Jedan naoružani napadač poginuo je u obračunu sa meksičkom policijom tokom kojeg je zapaljeno više vozila.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/TeriVirbickis
Ilustracija: Depositphotos/TeriVirbickis

Blokirane su glavne ulice severnog grada Nuevo Laredo, nedaleko od granice sa američkom državom Teksas, saopštile su lokalne vlasti.

Kako je preneo AP, naoružani napadači su u petak uveče oteli više vozila u kojima su bili putnici, kao i nekoliko velikih kamiona, kojima su potom blokirali glavne ulice, uključujući i neke koje vode ka granici sa SAD, čime medjutim nije bio ugrožen promet na samoj granici.

Najmanje tri vozila su zapaljena u nasilju, dok je više njih prevrnuto ili su jednostavno napuštena, dodaje američka agencija.

AP navodi "da se jedna od pucnjava" dogodila u kvartu u blizini robne kuće američkog lanca "Volmart", kao i da se na video snimcima koji cirkulišu društvenim mrežama vide ljudi koji panično beže u unutrašnjost prodavnice i traže skrovište dok napolju odjekuju pucnji.

AP navodi da je poslednji talas nasilja usledio nakon što je samo nekoliko dana ranije meksička policija premestila 75 zatvorenika iz zatvora u gradu Nuevo Laredo, posle čega je došlo do serije pucnjava u kojima je poginulo šest osoba, medju kojima je bilo i policajaca.

Nuevo Laredo je, inače, teritorija Severoistočnog kartela, koji je nastao posle raspada zloglasnog ganga Zetas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 579 idi na stranu