Protest u Ženevi: Avio transport je "apsurdan", blokirani terminali

Klimatski aktivisti iz grupe "Pobuna protiv istrebljenja" blokirali su terminal za privatne avione na ženevskom aerodromu, protestujući protiv avio transporta.

Izvor: B92

Subota, 16.11.2019.

17:06

Protest u Ženevi: Avio transport je
Ilustracija: Getty images/ Chip Somodevilla / Staff

Oni avio transport nazivaju apsurdnim.

Desetine aktivista sele su ispred male zgrade terminala držeći se za ruke, dok je policija formirala kordon, prenosi Rojters.

"Blokirali smo terminal za privatne avione da bismo odbranili princip klimatske i socijalne pravde. Ovaj način prevoza je potpuno apsurdan", navedeno je na Fejsbuk profilu ženevskog ogranka grupe "Pobuna protiv istrebljenja".

Ženeva je glavna raskrsnica za privatne avione bogatih i moćnih ljudi koji ili žive u Švajcarskoj ili putuju u tu zemju zbog poslova s privatnim bankama, institucijama Ujedinjenih nacija i aukcijskim kućama, kao i zbog lečenja u tamošnjim bolnicama.

Grupa za borbu protiv klimatskih promena "Pobuna protiv istrebljenja" formirana je prošle godine u Velikoj Britaniji i od tada je inspirisala brojne akcije širom sveta kojima se poziva na ubrzano smanjenje emisije ugljen-dioksida i obnovu ugroženih ekosistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: