"Predlažem našoj opoziciji da se ugleda na bugarsku"

Opozicija u Srbiji treba da se ugleda na opoziciju u Bugarskoj, rekao je Dragan Marković Palma tokom susreta sa predstavnicima Bugarske socijalističke partije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92
Foto: B92

Dragan Marković Palma danas se sastao u Sofiji sa Kaojanom Pargofom, narodnim poslanikom i predsednikom Gradske organizacije Bugarske socijalističke partije za Sofiju, Borisom Cvetkovim, predsednikom Gradske organizacije Bugarskog antifašističkog saveza za Sofiju i Nikolajem Conkovim, gradskim odbornikom Socijalističke partije Bugarske.

Sastanku u parlamentu je prisustvovao i predsednik opštine Kovačevci Vasil Stanimirov.

"Moje najvažnije pitanje poslanicima Bugarske socijalističke partije je bilo kako se oni kao opozicija bore i šta rade u parlamentu. Čuo sam da se programom, idejama i delima bore za građane Bugarske, kako u parlamentu tako i u svim drugim institucijama Bugarske. Moj zaključak je da je razlika između srpske i bugarske opozicije drastična jer se Bugarska opozicija takmiči i bori boljim idejama i programom dok opozicija u Srbiji tuče žene, upada u televiziju sa motornim testerama, i ruše sve što se gradi u Beogradu", istakao je.

Marković primetio i da je bugarska opozicija veoma aktivna u parlamentu Bugarske, koji se takođe prenosi na televiziji, i da se tako prenose dobre poruke građanima Bugarske.

"U Srbiji vanparlamentarna opozicija ucenjuje parlamentarnu opoziciju da bojkotuje rad Skupštine jer jedni bez drugih ne mogu da prođu cenzus. Dok opozicija u Srbiji traži da se odlože izbori, opozicija u Bugarskoj jedva čeka da neko predloži izbore. Predlažem našoj opoziciji da se ugleda na bugarsku opoziciju" izjavio je Marković.

Kaojan Pargof, narodni poslanik i predsednik Gradske organizacije Bugarske socijalističke partije u Sofiji izjavio je da mu je čast što je imao priliku da se susretne sa Draganom Markovićem Palmom koga je slušao na Kongresu SPS-a u Beogradu.

"Tada sam shvatio da imamo mnogo sličnosti u idejama. Čuo sam i mnogo novih ideja modernog socijalizama i od Dragana Markovića i od Ivice Dačića. Sada moramo u parlamentu da pritisnemo vlast da sprovede ideje koje smo obećali građanima. Predstavio sam gospodinu Markoviću Zajednicu balkanskih gradova koju smo formirali koja će značajno unaprediti odnose između balkanskih naroda i država" rekao je Pargof.

strana 1 od 124 idi na stranu