Trijumfalna kapija sutra zatvorena za posetioce zbog protesta

Poznati francuski istorijski spomenik Trijumfalna kapija biće sutra zatvoren iz predostrožnosti zbog najavljenog protesta građanskog pokreta Žuti prsluci.

Izvor: B92

Petak, 15.11.2019.

20:59

Trijumfalna kapija sutra zatvorena za posetioce zbog protesta
Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Pariska policijska prefektura sa svoje strane je saopštila da su zabranjena okupljanja pripadnika pokreta u aveniji Jelisejskih polja i u krugu Trijumfalne kapije gde su tokom protesta u decembru 2018. godine izbili neredi i pričinjena materijalna šteta.

Okupljanja Žutih prsluka biće zabranjena i oko Ajfelove kule, na trgu Trokadero, u blizini sedišta vlade i parlamenta, oko katedrale Notr dam i železničkih stanica.

Vlada je saopštila da su Žuti prsluci do sada koštali Francusku 2,5 milijarde evra od čega je dobar deo odlazio na otklanjanje posledica protesta koji su se često završavali nemirima.

U nedelju, 17. novembra biće tačno godinu dana od početka protesta pokreta Žuti prsluci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: