Razmena špijuna između Rusije i Litvanije

Dvojica Litvanaca i jedan Norvežanin, optuženi za špijunžu u Rusiji, oslobođeni su i zamenjeni za dvojicu Rusa koji su bili zatvoreni u Litvaniji.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.11.2019.

16:58

Razmena špijuna između Rusije i Litvanije
Ilustracija: Depositphotos/ jukai5

Lokalni mediji prenose da se razmena špijuna dogodila u podne na graničnom punktu sa ruskom enklavom Kalinjingrad, bez navođenja detalja.

Jevgenij Mataitis i Aristidas Tamosaitis, koji su bili optuženi 2016. godine ponovo su sa svojim porodicama, saopštio je litvanski šef obaveštajne službe Darius Jauniskis.

Frode Berg, Norvežanin koji je u Rusiji osuđen na 14 godina zatvora za špijunažu, prebačen je u norvešku ambasadu u Vilnjusu pošto je ušao na teritoriju Litvanije.

"Srećni smo da Frode Berg dolazi kući u Norvešku kao slobodan čovek", rekao je norveški premijer Erna Solberg i zahvalio litvanskim vlastima za naporima da oslobode Berga, penzionisanog graničnog inspektora koji je 2017. optužen da je prikupljao informacije o ruskoj nuklearnoj podmornici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: