Bolivija: Postignut sporazum o novim izborima

La Paz -- Privremena vlada Bolivije i poslanici iz stranke bivšeg predsednika Eva Moralesa postigli su dogovor o organizovanju novih izbora, kako bi se okončala kriza.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ MARTIN ALIPAZ
EPA/ MARTIN ALIPAZ

Pročitajte još:

Morales je otišao, Bolivija je dobila privremenu predsednicu ali i novi haos na ulicama

Bolivija: Sukob pristalica Moralesa i policije VIDEO

Predsednica Senata Monika Eva Kopa Murga iz Moralesovog "Pokreta za socijalizam" rekla je da je postignut dogovor za održavanje novih izbora, posle višenedeljenih protesta, koji su doveli do ostavke Moralesa.

"Danas je istorijski dan, dan kada smo uspeli da postignemo dogovor između opozicije i vlade s jedinim ciljem da se novi izbori održe što je pre moguće, da se postigne mir u zemlji i, iznad svega, odbrani demokratija", navela je ona.

Privremena predsednica Bolivije Žanin Anjez ranije je nagovestila da želi da popravi odnose sa strankom Moralesa, ali je naglasila da sam Morales ne može da se kandiduje na novim izborima, iako on tvrdi da je još predsednik budući da parlament tek treba da prihvati njegovu ostavku.

On je iz Meksika, gde mu je pružen azil, pozvao Ujedinjene nacije, a posebno papu Franju, da posreduju u političkoj krizi koja potresa zemlju nakon onoga što je nazvao državnim udarom. U Boliviji su hiljade njegovih pristalica demonstrirale u znak podrške njegovom povratku u zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 579 idi na stranu