Pendarovski umereni optimista

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je da je umereni optimista da će njegova zemlja dobiti datum za pregovre sa EU u maju 2020.

Izvor: B92

Petak, 15.11.2019.

23:36

Pendarovski umereni optimista
GEORGI LICOVSKI

On je, kako su preneli lokalni mediji, rekao da od francuskog kolege Emanuela Makrona nije dobio garanancije da će odluka na Samitu biti pozitivna, već samo da će nova metodologija za pregovore, ns kojoj insistira Francuska, biti donesena najkasnije do marta.

"Ja sam umereni optimista, nisam radikalni optimista. Od predsednika Makrona nisam dobio stoprocentnu garanciju da će imati pozitivnu odluku do zagrebačkog samita. Imamo garaciju da će biti doneta metodologija što je moguće pre, što znači najkasnije do marta. U tom delu možemo biti skroz sigurni da će se to i desiti. Sve dalje je politička odluka", rekao je Pendarovski.

Predsednik Severne Makedonije je rekao da za sada nema novih zahteva koja treba da se ispune, ali je dodao da je u Uniji sa 28 članica uvek moguće da neka zamlja postavi svoje zahteve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: