Krivične prijave zbog pretnji smrću članovima POKS-a

Pokret obnove kraljevine Srbije podneo je krivične prijave protiv dvojice građana koji su uputili pretnje smrću Mirku Čikirizu i Vladimiru Đorđeviću.

Izvor: Beta

Petak, 15.11.2019.

14:40

Krivične prijave zbog pretnji smrću članovima POKS-a

Zameniku predsednika POKS-a Mirku Čikirizu i književniku i istoričaru Vladimiru Đordjeviću, članu Gradskog odbora POKS-a pretnje su upućene zbog predloga da Draža Mihailović dobije ulicu u Kragujevcu.

„Neokomunisti su ovoga puta otišli korak dalje i uputili nam direktne pretnje smrću kao da Drugi svetski rat nije završen“ navodi se u saopštenju POKS-a u Kragujevcu.

"Zbog ovih pretnji POKS očekuje hitnu reakciju policije i tužilaštva, kao dokaz da živimo u pravnoj državi koja ne dozvoljava ovakve varvarske istupe i govor mržnje i građanima garantuje bezbednost", dodaje se.

Navodi se i da je u krugovima „ naslednika zločinačkog komunističkog režima odjeknula kao bomba“ odluka Skupštine Grada Kragujevca da se dodeli ulica „slavnom generalu i prvom antifašističkom borcu u Evropi i Drugom svetskom ratu“ Dragoljubu Mihailoviću.

„Već danima zbog ove legitimne i legalne odluke trpimo napade od različitih političkih stranaka i pojedinaca, a najnovije pretnje su nešto preko čega država ne sme da pređe", saopštio je POKS.

Dodaje se da takve pojave "pokazuju koliko smo blizu cilja da ispravimo istorijsku nepravdu i da se naš narod seti ko su mu bili pravi heroji, ali i koliko smo daleko od nacionalnog pomirenja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: