Danas nastavak međustranačkog dijaloga, uz Fajon i Bilčik

Beograd -- Druga runda međustranačkog dijaloga koji se odvija uz posredovanje Evropskog parlamenta, biće održana danas u staroj skupštini Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prisustvovaće mu izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i šefica Delegacije zadužena za odnose sa Srbijom, Tanja Fajon. Međustranačkom dijalogu, prema programu, prisustvovaće i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Kako Tajug saznaje, učešće su najavili SNS, SPS, SDPS, LDP, LSV, SDA Sandžaka, PUPS, JS, Stranka moderne Srbije, Nova Srbija Pokret za spas Srbije, Pokret socijalista, Narodna seljačka stranka, Ujedinjena seljačka stranka, Savez Vojvodjanskih Mađara.

Pozivu su se odazvali i poslanici koji nisu članovi poslaničkih grupa, Zoran Živković, Muamer Zukorlić i Jahja Ferhatović, kao i predstavnici Pokreta slobodnih građana i SPAS-a.

Za razliku od dvodnevnog dijaloga u oktobru, ovaj će trajati samo jedan dan i imaće tri sesije, dok će, kao i prethodnog puta, lideri poslaničkih grupa imati pojedinačno po pet minuta za diskusiju o svakoj temi.

Dijalog počinje u 9 sati, otvoriće ga predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Prva sesija počinje u 9.30 kada će se analizirati napredak u sprovodjenju najavljenih mera Vlade Srbije za poboljšanje izbornih uslova na kojoj će se obratiti predstavnik Radne grupe za saradnju sa OEBS i ODHIR u koordinaciji i monitoring sprovođenja preporuka za unapređenje izbornog procesa.

O tome će govoriti i Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, nakon čega se prelazi na diskusiju.

Druga sesija počinje u 11.30, a odnosi se na nove predloge Vlade Srbije za unapređenje izbornih uslova. Pored predstavnika vladine Radne grupe obratiće se i izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar.

Ponovo se daje reč liderima poslaničkih grupa koji imaju po pet minuta za komentarisanje.

U 14.30 počinje treća sesija koja se tiče finansiranje kampanje, a o tome će govoriti izvršni direktor Transparentnosti Srbija Bojana Medenica, a zatim šefovi poslaničkih grupa.

Poslednja sesija o medijima opčinje u 16.30, a svoje mišljenje o toj temi daće programski direktor CRTA Raša Nedeljkov. Učesnici skupa će od 18.00 do 19.00 razmatrati zaključke i naredne korake.

strana 1 od 124 idi na stranu