Zaharova: Istražni tim za MH17 se bavi korigovanjem činjenica

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova oglasila se povodom objave novih dokaza o obaranju aviona MH17.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.11.2019.

18:31

Zaharova: Istražni tim za MH17 se bavi korigovanjem činjenica
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Zaharova je izjavila da se Zajednička istražna grupa o navodnoj umešanosti Rusije u obaranje aviona MH17 u Donbasu 2014. godine, bavi korigovanjem činjenica prema unapred poznatom rešenju.

Ona je to rekla povodom najnovijeg saopštenja grupe u kome se ukazuje da su veze između Rusije i proruskih snaga u Ukrajini bile bliskije nego što se prethodno verovalo i da je Rusija navodno imala uticaj na dešavanja povezana s padom aviona.

"Oni objavljuju materijale od kojih se za neke ustanovilo da su lažni, a neki nisu potvrđeni. Prošli smo kroz to više puta", rekla je Zaharova, prenosi Tas.

Prema njenim rečima, presuda je već doneta, a sve ostalo je samo izvrtanje dokaza koji bi mogli da podrže odabranu taktiku tužilaštva.

Putnički avion "boing 777" malezijske kompanije srušio se 17. jula 2014. godine na letu od Amsterdama do Kuala Lumpura na istoku Donjecka i tom prilikom poginulo je svih 298 putnika.

Zaraćene strane u Donbasu optužile su jedna drugu za pad aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: