U Bagdadu stradala četiri demonstranta

Iračke snage bezbednosti su u Bagdadu ubile četiri demonstranta, čime je nastavljena represija nad učesnicima protesta.

Izvor: Beta/AFP

Četvrtak, 14.11.2019.

17:16

U Bagdadu stradala četiri demonstranta
Ilustracija: EPA-EFE/ Murtaja Lateef

Represija je nastavljena uprkos političkim i diplomatskim pritiscima da se okonča jedna od najozbiljnijih kriza u Iraku od smene Sadama Huseina.

Prema policijskim i bolničkim izvorima, više od 330 ljudi ubijeno je na protestima koji su počeli 1. oktobra.

Medicinski izvori preneli su Frans presu da su četiri demonstranta danas stradala od suzavca čije su patrone deset puta jače od uobičajenih.

Demonstranti traže potpuno preoblikovanje političkog sistema uspostavljenog posle invazije iz 2003. godine koju su predvodile SAD i optužuju vladu i vodeće partije za korupciju i nekompetentnost u ekonomiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: