Pristajko: Vojna pomoć Kijevu nema veze sa istragom o Bajdenu

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Vadim Pristajko kaže da nije rečeno da je vojna pomoć Kijevu direktno povezana sa ustragom o Bajdenu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.11.2019.

13:50

Pristajko: Vojna pomoć Kijevu nema veze sa istragom o Bajdenu
Ilustracija: Depositphotos/ Palinchak

Kako kaže, američki ambasador u toj zemlji Gordon Sondland nije konkretno povezao vojnu pomoć Kijevu sa otvaranjem istrage o bivšem američkom potpredsedniku Džo Bajdenu i njegovom sinu.

"Ambasador Sondland nam nije rekao i svakako nije rekao meni o povezanosti pomoći i istrage. Morate njega da pitate", rekao je Pristajko, prenosi AP.

Trampa i njegove saveznike optužile su demokrate da su zamrzli oko 400 miliona vojne pomoći Ukrajini kako bi primorali ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pokrene istragu o Bajdenu, koji je glavni Trampov rival na predstojećim predsedničkim izborima u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: