Britanija obavestila EU: Nećemo imenovati novog komesara

Britanija je obavestila svoje partnere u EU da neće imenovati novog komesara za Evropsku komisiju uprkos obavezi da to učini.

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.11.2019.

12:16

Britanija obavestila EU: Nećemo imenovati novog komesara
Depositphotos/ donfiore1

Izaslanik Britanije u Briselu Tim Berou poslao je pismo u sedište EU u kome ih obaveštava o odluci Londona, mesec dana pred izbore u toj zemlji.

Iz kancelarije britanskog predstavnika navedeno je da su pisali Evropskoj uniji da potvrde predizborne smernice prema kojima Velika Britanija ne treba da imenuje ljude za međunarodne položaje dok traje predizborni period.

Izabrana predsednica nove Evropske komisije Ursula fon der Lajen je dva puta pisala britanskom premijeru Borisu Džonsonu tražeći da imenuju nekog za novu Evropsku komisiju.

Nova Evropska komisija treba da stupi na snagu 1. decembra, već je odloženo mesec dana zbog odbijanja privh predloga za komesare od Mađarske, Francuske i Rumunije.

Britanija po najnovijem produženju treba da ostane u EU do 31. januara i redovno potvrđuje da želi da poštuje pravila EU i da ne sprečava funkcionisanje ovog bloka dok god je članica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: