Vrhovni sud odlučio: Glasovi iz Srbije neregularni; Koalicija Pacolija i Ljimaja u parlamentu

Vrhovni sud Kosova naložio je da glasovi koji su putem pošte pristigli iz centralne Srbije, budu odbačeni kao neregularni, preneo je portal Kossev.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2019.

18:50

Vrhovni sud odlučio: Glasovi iz Srbije neregularni; Koalicija Pacolija i Ljimaja u parlamentu
Ilustracija: EPA-EFE/ Georgi Licovski

Sud je u četvrtak odbacio žalbe pokreta Samoopredeljenje i Progresivne demokratske stranke Nenada Rašića.

Isključivanjem 3.000 glasova iz centralne Srbije iz konačnog rezultata izbora, u novi saziv Skupštine Kosova ući će koalicija Socijaldemokratske inicijative, Alijanse za novo Kosovo i Partije pravde, kojoj će pripasti šest poslaničkih mandata.

Portal je preneo da će ulaskom te koalicije u novi saziv parlamenta, Samoopredeljenje ostati bez tri mandata, dok će bez jednog mandata ostati Demokratski savez Kosova, Demokratska partija Kosova i Alijansa za budućnost Kosova, što znači da Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova nemaju većinu za formiranje vlade, odnosno da im nedostaju četiri mandata.

Kosovski Vrhovni sud ranije danas odbacio je kao neosnovane i žalbe Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova u vezi sa prebrojavanjem glasova, dok je žalbu Turske demokratske partije Kosova odbacio kao zakasnelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: