"Srbija ne sme da bude nagrađena kosovskom zemljom za zločine"

Vjosa Osmani kaže da ideja o razmeni teritorija sa Srbijom predstavlja presedan za čitav region i da se o njoj neće razgovarati, iako to SAD zahtevaju.

Izvor: Kosovo online

Četvrtak, 14.11.2019.

10:36

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Osmani kaže da nema ničeg pragmatičnog u razmeni teritorija, prenosi Kosovo onlajn.

"Srbija ne treba da bude nagrađena kosovskom zemljom za zločine koje je počinila, počevši od genocida, zločina protiv čovečnosti. Nema ničeg pragmatičnog u razmeni teritorije, jer bi to dovelo do raseljavanja stanovništva, što bi moglo rezultirati raseljavanjem koje može izgledati da je mirnim putem, ali zapravo je zločin", napomenula je Vjosa Osmani, prenosi Kljan Kosova.

Postoje mnogi problemi jer se stvara presedan zato što države koje su počinile genocid mogu biti nagrađene teritorijom, podvukla je potpredsednica DSK.

"Kada su Kosovo i Srbija ušli u dijalog, bilo je obećanja da će koraci koje će preduzeti imati koristi od EU, a ne dobiti nešto od Kosova. To bi postavljalo presedan u regionu. Ne bi se završilo sa Kosovom, nastavilo bi se sa Severnom Makedonijom, s Crnom Gorom, do država poput Mađarske", upozorila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: