"Branićemo Dražinu ulicu u Kragujevcu svojim telima"

Pokret obnove kraljevine Srbije osudio je najave predstavnika Socijalističke partije Srbije da će skinuti tablu s imenom ulice Draži Mihailoviću u Kragujevcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2019.

15:27

"Fizički ćemo sprečiti skidanje table sa imenom ulice koja je dodeljena Draži Mihailoviću, jer time nećemo braniti samo ime srpskog heroja i najodlikovanijeg našeg oficira, već i pravni poredak države", navodi se u saopštenju POKS-a.

Podsećaju da je Skupština grada Kragujevca jednoglasno donela legalnu i legitimnu odluku da se Draži Mihailoviću dodeli ulica u tom gradu i da se to, kažu, mora poštovati, sviđalo se to nekom ili ne.

"Ovo je još jedan pokušaj zanemarivanja i ignorisanja pravosnažne sudske odluke o rehabilitaciji Draže Mihailovića, kao i Zakona o izjednačavanju prava partizana i četnika. Ukoliko socijalisti uspeju u svojoj protivzakonitoj i nasilničkoj nameri i u noćnim satima i ilegali skinu Dražinu tablu, mi ćemo skinuti svaku Titovu tablu koja je u državi ostala. Zakon važi ili za sve ili ni za koga", izjavio je zamenik predsednika POKS i predsednik Gradskog odbora POKS Kragujevac Mirko Čikiriz.

POKS podseća da je general Dragoljub Draža Mihailović zbog svoje istaknute antifaštičke borbe dobio odlikovanja od svojih saveznika, predsednika Amerike Harija Trumana 1948. godine i predsednika Francuske Šarla de Gola, 1943. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: